Well being

Positive Attitude: How to create and grow a positive mindset.
wellbeing, tips, love, life, positive, attitude, issuemagazine.gr

Positive Attitude: How to create and grow a positive mindset.

7+1 tips για να αναπτύξεις μία θετική νοοτροπία και στάση απέναντι στην ζωή.

 Ξεκινώντας πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν εναλλαγές στα συναισθήματά σου μέσα στην ημέρα, φυσικά πάντα σε λογικά πλαίσια. Δεν γίνεται να είσαι συνεχώς χαρούμενη, όπως δεν γίνεται αντίστοιχα να είσαι συνεχώς κακοδιάθετη. Το μεγαλύτερο μέρος των συναισθημάτων είναι αναγκαίο να υπάρχουν και να εκφράζονται. Το point είναι να έχεις μία γενικότερη θετική φιλοσοφία για την ζωή, η οποία θα ξεκινήσει από μικρά καθημερινά βήματα, που θα σε βοηθήσουν να διευρύνεις και να βελτιώσεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και δρας. Αυτές είναι οι αλλαγές που αν κάνεις στον τρόπο σκέψης σου, θα σε οδηγήσουν στην ευτυχία.


1. Ευγνωμοσύνη. Πριν σηκωθείς από το κρεβάτι σου καθημερινά, απαρίθμησε και ονομάτισε όλα τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Με αυτόν τον τρόπο, θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία στην ζωή σου και θα αρχίσεις να εστιάζεις σε αυτά, αντί να αναλώνεσαι με αυτά που δεν έχεις ή που δεν είναι όπως θα ήθελες.
 
2. Απόβαλλε το άγχος. Θα μου πεις είναι εύκολο να το λέμε, αλλά τι γίνεται στην πράξη; Αν απομονώσεις τις προκλήσεις από τις ανασφάλειες και τις αμφιβολίες, θα διαπιστώσεις ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά. Πρέπει να χτυπήσεις το άγχος στον πυρήνα του και αυτό θα γίνει όταν θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι απλά μία παραίσθηση, με μεγάλη ευχέρεια στο να σε αποπροσανατολίζει από την προοπτική της κάθε κατάστασης και να διαστρεβλώνει το εύρος και την ποιότητα των δυνατοτήτων σου.

3. Δες το καλό σε κάθε κατάσταση. Είναι γεγονός ότι ακόμα και από τις άσχημες καταστάσεις και τις αποτυχίες, ουσιαστικά προκύπτουν πολλά καλά. Το θέμα είναι η οπτική που επιλέγεις να βλέπεις τα πράγματα. Αν λοιπόν εστιάσεις στα μαθήματα και στο πως κάθε εμπειρία συμβάλλει στην εξέλιξή σου, θα βγεις νικήτρια ακόμα και μέσα από μία κατάσταση που φαινόσουν ηττημένη.

4. Να αγαπάς και να πιστεύεις στον εαυτό σου! Αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου και στις ικανότητές σου, δεν θα νιώθεις ποτέ αρκετή για τίποτα και πάντα θα δημιουργείς τοίχους, οι οποίοι θα σε κρατούν μακριά από τους στόχους σου, θα δυσκολεύουν τις συναναστροφές σου και συνεπώς θα σε απομακρύνουν από πολλές στιγμές ευτυχίας και γαλήνης. Επίσης αν δεν αγαπάς και δεν πιστεύεις εσύ η ίδια στον εαυτό σου, γιατί να το κάνει κάποιος άλλος. Βρες τα καλά και τα κακά σου στοιχεία και δούλεψε και για τα δύο. Αν κάτι δεν μπορείς να το αλλάξεις, πρέπει να το αποδεχτείς.


5. Απόκλεισε από το λεξιλόγιό σου, τις λέξεις και τις εκφράσεις που εκπέμπουν αρνητικότητα. Είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος με τον οποίο μιλάς, καθώς εκφράζει άμεσα τον τρόπο που σκέφτεσαι. Άρα ένας θετικός τρόπος σκέψης θα πρέπει να συνάδει με μία θετική συμπεριφορά. Αντικατέστησε λοιπόν λέξεις και φράσεις όπως: δεν/μην/όχι/δεν μπορώ, με άλλες όπως: έχω την δυνατότητα/μπορώ/ναι/θα τα καταφέρω. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα ενθαρρύνεις και θα παρακινείς τον εαυτό σου, αλλά παράλληλα θα εμπνέεις και τους γύρω σου να σκέφτονται θετικά. Η θετική ενέργεια είναι μεταδοτική.

6. Αναζήτησε να μαθαίνεις και να ζεις καινούρια πράγματα. Ένας άνθρωπος που θέλει συνεχώς να εξελίσσεται, που είναι γεμάτος από εμπειρίες και έχει ανοιχτό μυαλό, δεν γίνεται να μην έχει θετική νοοτροπία. Διεύρυνε τους ορίζοντες σου με το διάβασμα και την ενασχόληση με καινούριες δραστηριότητες, συναναστρέψου με διαφορετικούς ανθρώπους, που θα σου δίνουν κίνητρο να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και ταξίδεψε όσο περισσότερο μπορείς.

7. Μην αναλώνεσαι με καταστάσεις που δεν μπορείς να αλλάξεις ή να ελέγξεις. Φυσικά μπορείς να κάνεις τα πάντα αρκεί να το θελήσεις, αλλά κάποιες στιγμές, υπάρχουν πράγματα των οποίων ο έλεγχος είναι πέρα από τις δυνάμεις σου. Μερικές φορές η σοφία βρίσκεται στο να αναγνωρίζεις πότε πρέπει να αποστασιοποιηθείς από κάτι. Όταν δεν είναι στο χέρι σου η τροπή που θα πάρουν τα πράγματα και έχεις εξαντλήσει κάθε προσπάθεια, πρέπει να αποδεχτείς την κατάσταση ως έχει και να προχωρήσεις παρακάτω.

8. Μην αφήνεις να σε επηρεάζουν οι κακόβουλες κριτικές. Είναι γεγονός ότι η κριτική είναι αναπόφευκτη για όλους, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Είναι σημαντικό να λαμβάνεις και να επεξεργάζεσαι όλων των ειδών τις κριτικές, αλλά πάντα να διαχωρίζεις τις καλοπροαίρετες από τις κακόβουλες και σε καμία περίπτωση να μην κρατάς τις τελευταίες. Μην αφήνεις κανέναν να μπαίνει μέσα στο μυαλό σου και να επηρεάζει τα συναισθήματα σου, ορίζοντας το ποια είσαι.

Δες ακόμα:Wellbeing issue: Ideas for practicing self-care

Ειδήσεις και άρθρα για μόδα, ομορφιά, ανθρώπινες σχέσεις γευστικές απολαύσεις, βιβλία, ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, σχόλια παρατηρήσεις και συμβουλές.

newsletter