Well being

Diet & Weight Loss: Everything you need to know!
wellbeing, diet, health, food, body, weight, issuemagazine.gr, διατροφή, δίαιτα, υγεία

Diet & Weight Loss: Everything you need to know!

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την δίαιτα και την απώλεια κιλών.

 Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ξεκινάς μία δίαιτα και ποιός είναι ο λόγος που θέλεις να χάσεις κιλά; Η απώλεια βάρους που επιδιώκεις θα λειτουργήσει σαν μέσο, ώστε να αποκτήσεις κάτι; Υπάρχει άλλος τρόπος να το αποκτήσεις; Μήπως ο πραγματικός σου στόχος δεν είναι τα κιλά, αλλά για παράδειγμα η αυτοπεποίθηση που θα έρθει με την απουσία τους;
 Πολλοί συνδέουν την απώλεια κιλών με την επίτευξη επαγγελματικών, προσωπικών και κοινωνικών στόχων. Πιστεύουν ότι θα είναι περισσότερο αποδεκτοί και ελκυστικοί, αν έχουν μικρότερο μέγεθος, με αποτέλεσμα να αποκτούν εμμονή με το βάρος και την γενικότερη εικόνα του σώματός τους. Αυτή η αντίληψη πιθανότατα έχει σχηματιστεί από σχόλια του κοινωνικού περίγυρου, προσωπικές ανασφάλειες και είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα πρότυπα που διαμορφώνει η κοινωνία. Στην πραγματικότητα όντως μπορείς να βελτιώσεις τα επίπεδα της αυτοπεποίθησής σου επιτυγχάνοντας έναν στόχο που έχει μεγάλη σημασία για εσένα. Αλλά είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι ο μόνος παράγοντας που σε καθορίζει είναι ο βαθμός εκτίμησης που τρέφεις για τον εαυτό σου. Τέτοιου είδους πεποιθήσεις είναι πιθανό να αποβούν μοιραίες για τους στόχους σου και θα σου εξηγήσω με ποιον τρόπο. Αν μόλις αποβάλλεις το επιθυμητό βάρος, δεν ακολουθήσει η ζωή που είχες φανταστεί, θα σε κατακλείσει ένα αίσθημα αποτυχίας, η προσπάθεια που έκανες θα σου φανεί χάσιμο χρόνου και η διακοπή της θα είναι μονόδρομος. Ξεκίνα βλέποντας θετικά αυτόν και κάθε στόχο και μην προκαθορίζεις την αποτυχία καμίας προσπάθειας. Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνει μία δίαιτα. Ο πρώτος είναι ότι δεν είμαστε ρεαλιστές αφενός με το χρονοδιάγραμμα που θέτουμε και αφετέρου δεν βλέπουμε με αντικειμενικότητα τους παράγοντες που μπορούν να σταθούν εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια, που κυριώς είναι κατασκευαστικοί. Έχουμε λάθος πρότυπα ομορφιάς και υγείας και βλέπουμε την απώλεια κιλών και την σωστή διατροφή από λάθος οπτική. Η σωματική διάπλαση, το ύψος, ο μεταβολισμός και ο τρόπος ζωής παίζουν καθοριστικό ρόλο και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον αντίκτυπο που θα έχουν στις προσδοκίες μας.


 Άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να αποτύχει μία δίαιτα είναι ότι επιζητάμε γρήγορα αποτελέσματα. Θέλουμε να χάσουμε πολλά κιλά σε χρόνο 0 και να διατηρήσουμε αυτό το βάρος για πάντα, με την λιγότερη δυνατή προσπάθεια. Οι δίαιτες “αστραπή” που υπόσχονται δραστικές αλλαγές σε μικρό χρονικό διάστημα, σπάνια έχουν αποτελέσματα ή ακόμα και αν έχουν δεν μπορούν να ακολουθούνται για πάντα. Πραγματικό αποτέλεσμα και με διάρκεια μπορούν να προσφέρουν μόνο η υγιεινή διατροφή και η άσκηση, που αν γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, θα μας εξασφαλίσουν υγεία εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά. Πρέπει να επιτύχουμε μία ισορροπία μεταξύ του φαγητού και των σκέψεών μας γύρω από αυτό, διαχωρίζοντάς το πλήρως από την συναισθηματική σύνδεση. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να απολαύσεις ένα snack που επιθυμείς σε φυσιολογικές συχνότητες, χωρίς το αίσθημα της ενοχής, ενώ αντίστοιχα όταν θα είσαι στενοχωρημένη ή αγχωμένη δεν θα αναζητάς παρηγοριά στο φαγητό.


 Ο σωστός τρόπος να προσεγγύσουμε μία δίαιτα είναι να την δούμε στην πραγματική της διάσταση, δηλαδή ως μία θετική αλλαγή προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Όχι σαν μία ευκαιρία κοινωνικής ένταξης και ανέλκυσης. Ζήσε το τώρα! Φόρα τα ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, αγάπησε το σώμα σου και αποδέξου το για αυτό που είναι σήμερα και όχι για την προοπτική της απώλειας κιλών, πάρε μέρος σε δραστηριότητες και μην αποκλείεις τροφές από την ζωή σου. Το παν είναι το μέτρο και η ισορροπία. Βρες την δική σου και δες την ζωή σου να αλλάζει ριζικά!

Δες ακόμα: 5 healthy snacks and a smoothie that will not ruin your diet!

Ειδήσεις και άρθρα για μόδα, ομορφιά, ανθρώπινες σχέσεις γευστικές απολαύσεις, βιβλία, ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, σχόλια παρατηρήσεις και συμβουλές.

newsletter